Anderhalf jaar nadat Buurtzorg Nederland voor Boomerweb koos, is het 250ste Buurtzorg-teams met de Medicatie Controle App van Boomerweb gestart. Reden voor een feestje! Daarom verrasten wij het 250ste team – Buurtzorg Gramsbergen Radewijk – én de andere teams uit de regio tijdens een gezamenlijke training met taart. Speciaal voor deze gelegenheid spraken wij het 1ste én het 250ste Buurtzorg-team.

 

1ste Buurtzorg-team

Wiebo van der Leij, wijkverpleegkundige van Buurtzorg Putten Noord, gebruikt de Medicatie Controle App van Boomerweb al sinds het eerste uur. Ruim een jaar nadat hij de app met zijn team in gebruik nam, blikt hij terug: “De pilot werd onder begeleiding van Boomerweb heel vlot opgestart en ook nu krijgen we goede technische ondersteuning. Het aantal MIC-meldingen is, sinds we de app gebruiken, teruggedrongen.” Hij zou niet meer terug willen naar papieren toedienlijsten. “Papieren scannen en steeds weer terug naar de apotheek moeten om toedienlijsten op te halen is verleden tijd. In de app kunnen we digitale toedienlijsten oproepen, dit werkt prettig en efficiënt. Bovendien kunnen wij medicijninformatie eenvoudig oproepen via de link naar apotheek.nl in de app.” Wiebo noemt de Medicatie Controle App van Boomerweb ‘een aanrader voor andere Buurtzorg-teams’. “De app zit goed in elkaar”, vertelt hij. De samenwerking met Boomerweb bevalt hem nog altijd erg goed. “Het contact met Boomerweb voelt persoonlijk en de app werkt gemakkelijk en fijn. Nieuwe collega’s zijn snel wegwijs in de app. Als je één of twee keer gezien hebt welke handelingen je in de app moet uitvoeren, dan snap je het.”

 

250ste Buurtzorg-team

Wijkverpleegkundige Milou Pouwels coördineerde de training van de teams Gramsbergen, Ommen, Hardenberg, Dedemsvaart en omstreken. “Wij gaan in de regio starten met de Medicatie Controle App met 9 Buurtzorg-teams en meerdere apotheken”, vertelt ze. “We hebben voor deze app gekozen omdat het een gebruiksvriendelijk systeem is, dat ook werkt in de landerijen. De toedienlijsten zijn met deze app altijd up to date en we kunnen op elk moment aftekenen, zelfs op het platteland. Ook kunnen we altijd een dubbelcheck uitvoeren. Op momenten dat er geen collega beschikbaar is, dan gebeurt dit met behulp van een zorgcentrale. Tot nu toe hebben we fijn contact met het team van Boomerweb en worden wij goed op weg geholpen, zodat we een goede start met de app kunnen maken.”

 

Boomerweb-directeur Willem Hendrik Gispen: “De samenwerking tussen Buurtzorg en Boomerweb is zo’n succes, omdat we een enorme gedrevenheid delen om dingen echt beter te maken. Die energie, open houding en drive verbindt ons. Het enorme aantal teams dat voor ons kiest, benadrukt dat de app een goed werkend systeem is dat de gebruiker echt ondersteunt en de kwaliteit van zorg helpt verbeteren. We zeggen niet voor niets: we geloven dat we samen anderen kunnen helpen om beter te worden. ”