Veenendaal, 7 oktober 2019 – E-health specialist Boomerweb viert vandaag haar 10-jarige bestaan. Het afgelopen decennium veranderde niet alleen de zorg sterk, ook Boomerweb als bedrijf ontwikkelde zich tot innovatieve leverancier van digitale zorgoplossingen voor de zorg.

Oprichter en innovatiedirecteur René Weijenberg: “Het oorspronkelijke idee was weboplossingen te maken voor de generatie Babyboomers, vandaar de naam Boomerweb. Ons ludieke eerste kantoor – Kasteel Biljoen in Velp – was de geboorteplaats van ons eerste product, de TWIGO. Dit was een eenvoudige PC met touchscreen voor consumenten, waarmee diverse apps konden worden geopend. Het was bedoeld om de eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. Dit was toen – nog voor de hele tablet-revolutie – heel erg hip.” Inmiddels bestaat de TWIGO niet meer als zodanig en richt Boomerweb zich met haar digitale oplossingen op de professionele zorg, vanuit de gedachte dat hiermee een grotere impact kan worden gemaakt voor de groep kwetsbare ouderen. Boomerwebs systemen vergroten de medicatieveiligheid, verbeteren de wondzorg en maken zorg op afstand mogelijk. René Weijenberg: “Meer dan 35.000 zorgverleners en 120.000 patiënten werken inmiddels met onze oplossingen. Zo helpen we mensen langer, gezonder thuis te blijven wonen.”

 

Hart voor de zorg

Inmiddels bestaat Boomerweb uit een team van 25 enthousiastelingen met hart voor zorg. Vanuit het kantoor in Veenendaal en verspreid door het land werken zij aan de ontwikkeling en succesvolle inzet van de Medicatie Controle App, Wond Zorg App en Beeld Zorg App.

 

De komende 10 jaar

Vanuit het verleden vooruitblikkend naar de komende 10 jaar, zegt algemeen directeur Willem Hendrik Gispen: “E-health was enkele jaren geleden nog iets bijzonders, wat in experimenten, pilots en innovatielabs werd getest en bekeken. Vooral door subsidiegelden kwamen sommige oplossingen van de grond. Maar vele initiatieven en startende bedrijven overleefden het dichtdraaien van de subsidiekraan niet. Alleen die systemen die werkelijk toegevoegde waarde hadden en een logisch onderdeel van het zorgproces vormden, overleefden dat. Deels goed, want e-health wordt alleen volwassen als het aantoonbaar toegevoegde waarde levert. Maar deels ook betreurenswaardig, omdat er ook hele mooie ideeën waren die nooit tot wasdom zijn gekomen door de manier waarop destijds werd gefinancierd.”

Willem Hendrik ziet gelukkig wel dat daar verandering in is gekomen: er is betere impulsfinanciering voor de experimentele fase, tijdelijke financiering om opschaling te stimuleren en daar waar digitale zorg een logisch onderdeel is van het zorgproces, is er meer structurele financiering voorhanden. “Digitale zorg is in veel gevallen steeds meer een natuurlijk onderdeel geworden van het normale zorgproces. Dit moet ook wel om de zorg uitvoerbaar en betaalbaar te houden in de toekomst. Digitale zorg is gewoon zorg geworden. Als Boomerweb hebben wij ons in de afgelopen jaren ontwikkeld van ‘leverancier van techniek’, naar ‘leverancier van digitale zorg’, in nauwe samenwerking met de zorgverleners die gebruik maken van onze oplossingen.”

Boomerweb helpt zorginstellingen, apotheken, huisartsen en andere zorgverleners in ketenverband steeds meer toegevoegde waarde te leveren voor de zorg van kwetsbare ouderen en chronisch zieken. Met name op het gebied van medicatie en wondzorg. “Wij helpen de samenwerking te versterken. Hoe kan de apotheker bijvoorbeeld de patiënt die in een zorginstelling verblijft, of wordt ondersteund door thuiszorg maar steeds minder naar de apotheek komt, tóch bereiken en de juiste farmaceutische zorg bieden? Daar helpen wij bij.”

De komende 10 jaar worden vanuit het oogpunt van vergrijzing en overheidsbeleid nog twee zaken van groter belang: standaardisatie en het versterken van de rol van de ouderen in hun eigen zorgproces. “Denk daarbij aan gestandaardiseerde gegevensuitwisseling tussen systemen en organisaties, en aan het ontsluiten van zorggegevens in de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van de mensen zelf. Boomerweb wil daarin voorop blijven lopen om ook de komende 10 jaar relevant te blijven!”

 

Over Boomerweb

Boomerweb werkt samen met een groot aantal organisaties, waar onder PinkRoccade Healthcare, Pharmapartners, CGM en Promedico. Met slimme digitale oplossingen helpt Boomerweb zorgorganisaties, apotheken, huisartsen en ziekenhuizen om medicatieveiligheid te vergroten, wondzorg te verbeteren en zorg op afstand te leveren.