Promedico, leverancier van softwareoplossingen voor de eerstelijnszorg, en e-health specialist Boomerweb hebben de samenwerking uitgebreid met een tweede koppeling. Naast Promedico-VDF (voor apotheekhoudende huisartsen) is nu ook APRO (voor openbare apotheken) gekoppeld aan de elektronische toedienregistratie-app van Boomerweb. Apotheker Liy Liy Woo, beherend apotheker bij apotheek Rutten: “Met Boomerweb werken vanuit APRO is gemakkelijk en gebruiksvriendelijk.”

Door de nieuwe, veilige koppeling tussen het apotheekinformatiesysteem APRO en de ETDR-oplossing van Boomerweb hebben (thuis)zorgmedewerkers voortaan altijd het meest actuele medicatie-informatie bij de hand. Dit bespaart de apotheek papier en tijd en levert waardevolle nieuwe inzichten op. Zo krijgt de apotheker realtime inzage in het daadwerkelijke medicatiegebruik en kunnen vragen en bestellingen voortaan snel digitaal worden afgehandeld. Dit alles versterkt de rol van de apotheker in het medicatieproces.

Pilot
Beherend apotheker Liy Liy Woo van apotheek Rutten in Eindhoven was nauw betrokken bij de pilot die begin dit jaar werd gestart. “Ik was al bekend met Curo Apotheek, de ETDR-oplossing van Boomerweb, maar werken vanuit APRO met de koppeling naar Boomerweb was nieuw voor ons. Het werkt prima, gemakkelijk en is zeer gebruiksvriendelijk.” Nu de pilot succesvol is afgerond, kunnen ook andere APRO-gebruikers van deze koppeling gebruik maken.

Aanmelden

Voor alle apotheken die APRO gebruiken, is de koppeling met de elektronische toedienregistratie-oplossing van Boomerweb op aanvraag beschikbaar. Een bericht naar support@boomerweb.nl is voldoende om je interesse kenbaar te maken. De Regiomanager van Boomerweb zal daarna contact opnemen en de vervolgstappen doornemen.