Snel een antwoord op uw vraag?
Bekijk onderstaande veelgestelde vragen. Grote kans dat u uw antwoord hier vindt. Zo bent u het snelst geholpen.
Waar gaat uw vraag over?
Algemeen
Welke versie van de MCA is de meest recente?
- Android: 1.14.0
- IOS: 1.13.22
- Web: 1.14.0
Welke versie van het besturingssysteem wordt ondersteund?
- Android: 4.1 of hoger
- IOS: 11 of hoger
- Web: Chrome versie 47 of hoger
Ik ben mijn wachtwoord kwijt, hoe kan ik deze vernieuwen?
Via https://vergeten.boomerweb.nl kunt u uw wachtwoord eenvoudig aanpassen. Voer op de site uw gebruikersnaam in en ontvang direct een mail met instructies.
Mocht deze mail niet verschijnen (omdat uw email-adres niet bij ons bekend is of de mail als spam wordt gezien), neem dan op werkdagen (ma – vrij 8.30u – 17.00u) contact op met Boomerweb Support of uw eigen ICT servicedesk. Buiten kantooruren van Boomerweb kunt u (als dit van toepassing is voor uw organisatie) ook uw eigen ICT bereikbaarheidsdienst raadplegen.
Ik wil een account toevoegen en/of laten aanpassen. Hoe kan ik dit aanvragen?
Het accountbeheer wordt door uw eigen organisatie uitgevoerd of is uitbesteed aan Boomerweb. In dit laatste geval kunnen accountverzoeken ingediend worden via support@boomerweb.nl. Als uw eigen organisatie verantwoordelijk is voor het accountbeheer dient u contact op te nemen met uw eigen servicedesk.
Medicatie Controle App
Oude App
Wat moet ik doen als ik per ongeluk op het verkeerde toedientijdstip heb geregistreerd?
Selecteer de verkeerd afgetekende medicatieregel opnieuw. Selecteer “Toedienen niet gelukt” met als reden “Anders namelijk” en vul als reden in ” Per ongeluk verkeerde toedienmoment afgetekend”. Er zal een rood kruisje verschijnen achter de onjuist afgetekende medicatieregel maar deze kan later op de dag door een collega alsnog worden afgetekend als” is Toegediend”. Alle handelingen worden geregistreerd in de Gebeurtenissen Tijdlijn. LET OP dit werkt niet bij baxter medicatie.
Wat moet ik doen als alle medicatie ineens onder "Variabele toedientijd" of "Niet vandaag" staat?
De apotheek maakt waarschijnlijk gebruik van het AIS van CGM en dient de medicatie opnieuw te exporteren. Dit dient namelijk minimaal eenmaal in de vier weken te gebeuren om de toedieninformatie volledig te houden. Vraag in dit geval dus aan de apotheek of ze recent geëxporteerd hebben en zo niet, of ze dit alsnog direct willen doen.
Wat moet ik doen bij de melding "Toe te dienen aantal ontbreekt"?
Bij Medicatie Informatie staan onder de naam van het Geneesmiddel twee kopjes, genaamd “Aantal” en “Toe te dienen aantal”. Wanneer de dosering bij de apotheek niet bekend is zal onder “Toe te dienen aantal” geen getal staan maar het woord “Aantal”. Door op dit woord te tikken verschijnt een invulveld waarin het toe te dienen aantal van dit toedienmoment ingevuld kan worden.
Hoe kan ik de MCA installeren op mijn toestel?
Ga naar de App Store (voor Apple devices) of Play Store (voor Android devices) en type ‘MCA ETDR’ in het zoekveld. Klik vervolgens op ‘Download’. Is installatie niet mogelijk? Dan wordt uw device mogelijk centraal beheerd door uw eigen IT-afdeling. Neem in dit geval contact op met uw interne servicedesk.
De apotheek die ik zoek staat in de app niet in de apothekenlijst. Wat nu?
Alle bij Boomerweb aangesloten apotheken zijn zichtbaar in de MCA. Mocht er een apotheek ontbreken, vraag dit dan na bij support@boomerweb.nl . Mogelijk zit de apotheek nog in het aansluitproces of is deze helemaal nog niet aangesloten. In dit laatste geval zal een Boomerweb-medewerker contact zoeken met de apotheek.
Waarom staat er medicatie onder ‘niet vandaag’?
Wanneer een cliënt medicatie gebruikt die niet dagelijks toegediend hoeft te worden, staat deze medicatie op de toedienlijst onder ‘niet vandaag’. Op deze manier biedt de lijst wel een totaaloverzicht van alle medicatie, maar is ook duidelijk dat deze vandaag niet toegediend hoeft te worden.
Staat medicatie voor uw gevoel onterecht bij ‘niet vandaag’? Dan kunt u het beste contact zoeken met de bijbehorende apotheek. Waarschijnlijk dient de apotheek nog een export uit te voeren (in geval van CGM) of het toedienschema aan te passen.
Waarom kan ik niet alle medicatie via de MCA bestellen?
Medicatie kan niet besteld worden:
– als het medicatie ‘in het zakje’ (baxtermedicatie) betreft;
– als het een opiaat betreft en de apotheek de besteloptie bij opiaten uit heeft staan;
– als de apotheek de bestelmodule in zijn geheel uit heeft staan.
Mochten er vragen zijn over de gekozen inrichting van de bestelmodule, stem dit dan vooral af met de betrokken apotheek.
Wat betekent de BEM-score in de app?
Categorie 1: cliënt bestelt en gebruikt medicatie zelf
Categorie 2: zorg bestelt medicatie, cliënt gebruikt medicatie zelf
Categorie 3: cliënt bestelt medicatie, zorg biedt hulp bij (een deel van) medicatie
Categorie 4: zorg bestelt en biedt hulp bij (een deel van) medicatie
Categorie 5: zorg bestelt, biedt hulp bij medicatie en ziet toe op inname
Ik vind de met de MCA gemaakte foto’s niet scherp genoeg. Wat kan ik doen?
De foto’s kunnen scherp worden gesteld op het moment dat u op het scherm tikt. De app geeft scherpe foto’s als u wat afstand houdt bij het maken van de foto’s. Bij de controle kunt u inzoomen.
Wat betekenen de icoontjes in de medicatie lijst?
Kan een cliënt zonder baxtermedicatie ook een digitale toedienlijst ontvangen?
De apotheker werkt in een Apotheek Informatie Systeem (AIS). Dit systeem bevat twee modules: een module voor baxtermedicatie en een module voor overige ‘losse’ medicatie. De papieren en digitale toedienlijsten kunnen op dit moment alleen worden gemaakt voor de baxtermedicatie-module. Dit is door de AIS-leveranciers zo gemaakt en kan door de apotheker of door een ETDR-leverancier niet worden aangepast. Heeft een cliënt alleen baxtermedicatie of zowel baxtermedicatie als losse medicatie, dan kan er gemakkelijk een digitale toedienlijst worden gemaakt. Heeft een cliënt alleen losse medicatie? Dan kan er alleen een papieren of digitale toedienlijst worden gemaakt als deze cliënt door de apotheker wordt overgezet naar de baxtermodule. Dit is mogelijk, maar voor de apotheker kleven hier wel extra werkzaamheden en risico’s aan.
Hoe kan ik zien waar een pleister geplakt is of waar een injectie gezet moet worden?
Waar kan ik op terugvallen als de digitale toedienlijst via de MCA ETDR niet beschikbaar is?
- In geval van geen/slechte internetverbinding: gebruik de offline functionaliteit om de lijst te downloaden en offline te kunnen werken. Je vindt deze knop in het cliëntdossier onder het download symbool.
- In geval van defect device: gebruik een ander device (van jezelf of een collega) om de MCA te downloaden en in te loggen met je eigen accountgegevens. Op pc of laptop kun je inloggen via etdr.boomerweb.nl
- In geval van problemen in de Medicatie Controle App: het raadpleegportaal gaat automatisch online en biedt inzage in de medicatielijsten. Zie voor meer informatie de FAQ “hoe werkt het raadpleegportaal”.
- (Indien beschikbaar:) alsnog de papieren toedienlijst raadplegen.
- Een collega bellen die wel online toegang heeft tot de lijst en hem/haar vragen om ondersteuning te bieden.
Indien geen van bovenstaande acties tot een oplossing leidt neem je contact op met je ICT servicedesk om af te spreken hoe te handelen en/of bel je de apotheker met het verzoek een actuele medicatie toedienlijst via het beveiligde berichtenverkeer te versturen
Wat betekent het potloodje voor medicatieregels in de toedienlijst?
Het potloodje geeft aan dat al toegediende medicatie later die dag door de apotheek gewijzigd is (qua dosering of voorschrift). De al afgetekende regel blijft staan voor de registratie met een potloodje ervoor, de tweede regel zonder potloodje is de nieuw voorgeschreven medicatie. Vanaf de volgende dag is alleen de nieuwe regel nog zichtbaar.
Waarom kan ik medicatie alleen klaarleggen en niet aftekenen?
Het aftekenen van medicatie is alleen mogelijk op de dag van vandaag. Wanneer je in het Medicatie Overzicht naar morgen of een andere toekomstige datum gaat is alleen klaarleggen mogelijk.
Waarom moet een cliënt een handtekening zetten in de MCA ETDR?
Elektronische Toedienregistratie betekent dat de apotheek de medicatiegegevens van een cliënt digitaal beschikbaar stelt aan Boomerweb om via de MCA ETDR te tonen aan zorgmedewerkers. Voor deze wijze van data uitwisseling en verwerking door Boomerweb geldt de wettelijke verplichting dat de cliënt hiervoor heel specifiek toestemming moet geven.
De eisen die daarbij gelden zijn:
- het verzoek moet in begrijpelijke en gemakkelijke toegankelijke vorm aangeboden worden, in duidelijke en eenvoudige taal;
- de toestemming moet volgen uit een actieve handeling, stilzwijgende toestemming is niet voldoende;
- de betrokkene moet de toestemming eenvoudig weer kunnen intrekken.
Boomerweb heeft de toestemmingsverklaring in de MCA ETDR ingebouwd zodat zowel de apotheek, de zorginstelling als Boomerweb hiermee aan de wettelijke plicht voldoet van opvragen en vastleggen van de vereiste toestemming.
Welke mogelijkheden zijn er bij instellen van Eigen Beheer?
Onder Medicatie Informatie staat een blokje waarin Eigen Beheer aangevinkt kan worden. Zodra deze wordt geselecteerd verschijnt de vraag of Eigen Beheer ingesteld moet worden voor:
- Medicatie (alle toedienmomenten van deze medicatie, vandaag en alle dagen hierna)
- Deze dag (deze medicatie, dit toedienmoment, altijd op deze dag van de week)
- Dit moment (deze medicatie, dit toedienmoment, vandaag en alle dagen hierna)
Waarvoor dienen de uitroeptekens in de MCA en waarom zie ik ze niet consequent in beeld?
De uitroeptekens verschijnen wanneer een medicament een uur na het voorgeschreven toedienmoment nog niet is uitgevoerd. De uitroeptekens zijn dus geen aanduiding voor “let op deze staan nu gepland”, ze zijn een aanduiding voor “let op, deze stonden gepland een uur geleden en zijn nog steeds niet uitgevoerd. Om te weten welke medicatie gepland staat kun je in de toedienlijst filteren op toedientijden en zie je cliënten keurig gesorteerd op toedientijdstip.
Welke cliënten worden getoond bij "Recente cliënten?
Hoe werkt het raadpleegportaal precies?
Zodra de Medicatie Controle App niet meer werkt of te traag werkt, gaat het raadpleegportaal automatisch live.Op dat moment verschijnt op het inlogscherm van de Medicatie Controle App de vraag “Storing?” van waaruit je doorlinkt naar https://raadplegen.boomerweb.nl/ en/of kan rechtstreeks op https://raadplegen.boomerweb.nl worden ingelogd.
Je kunt inloggen met je gebruikelijke MCA inloggegevens en ziet vervolgens de medicatielijsten van alle cliënten die je ook in de normale omgeving van de Medicatie Controle App kunt zien. De lijst in het raadpleegportaal is ‘alleen-lezen’: je kunt er niet op aftekenen en geen dubbel-controle versturen. Zodra de hoofdomgeving weer stabiel draait, gaat het raadpleegportaal weer offline en kun je in de MCA alsnog aftekenen wat in de tussentijd is toegediend.
Kan ik bij het meerdere keren aftekenen van risicovolle zo nodige medicatie alleen de eerste keer een dubbele controle uitvoeren?
Dit is nu inderdaad het geval en zal in een volgende MCA versie worden aangepast zodat bij iedere registratie op deze regel een dubbele controle wordt gevraagd. Tot die tijd raden we aan om bij meerdere keren aftekenen van dezelfde risicovolle zonodige medicatie deze via “Handmatig toevoegen” te registreren. Via deze weg wordt namelijk wel iedere keer opnieuw om een dubbele controle gevraagd.
Medicatie Controle App
Nieuwe App
Ik zie geen medicatielijst bij een client?
Als je niet direct een medicatielijst ziet, klik dan op de button ‘Complete overzicht’ om de volledige medicatielijst in te zien.
Welke gegevens moet ik invullen bij ‘Domein’?
De domeingegevens heeft Boomerweb aan jullie verstrekt. Deze gegevens kan je intern opvragen.
Waarom zie ik de aanpassing van medicatie in ‘eigen beheer’ niet terug?
Het is belangrijk dat als de medicatie in eigen beheer is gezet, deze wijziging definitief op te slaan. Dit kan door op het icoontje ‘opslaan’ te klikken naast ‘Beheer medicatie’. Zodra de wijziging goed is opgeslagen, staat er weer een ‘potloodje’ te staan naast ‘Beheer medicatie’ en staat de medicatie onder ‘Beheer medicatie’.
De apotheek die ik zoek staat in de app niet in de apothekenlijst. Wat nu?
In de MCA app staan de apotheken die gekoppeld zijn aan jullie account. Mocht er een apotheek ontbreken, vraag dit dan na bij support@boomerweb.nl. Mocht de apotheek al aangesloten zijn bij Boomerweb, dan kunnen wij deze voor jullie koppelen aan het account.
Mogelijk zit de apotheek nog in het aansluitproces of is deze helemaal nog niet aangesloten. In dit laatste geval zal een Boomerweb-medewerker contact zoeken met de apotheek.
Waarom kan ik niet handmatig medicatie in de MCA zetten?
Zodra je bij de desbetreffende cliënt in het ‘complete medicatie overzicht’ zit, kan je door middel van het plusje (+) handmatig medicatie toevoegen. Is dit plusje niet zichtbaar, dan dient de optie ‘Handmatig toevoegen medicatie’ aangezet te worden in Curo. Deze optie is te vinden onder ‘Beheer > Geavanceerd > Instellingen’.
Ik kan de gemiste medicatie niet aftekenen
Medicatie die niet is afgetekend en voorzien is van een ‘rode uitroepteken’ is niet meer af te tekenen via de button ‘nu aftekenen’. Om deze medicatie alsnog af te tekenen, dien je eerste te gaan naar ‘compleet overzicht’. Daar is de medicatie van een eerder toedientijd nog wel af te tekenen.
Kan ik medicatie versneld aftekenen?
Als je klikt op de button ‘nu aftekenen’, dan krijg je de mogelijkheid om medicatie van het eerstvolgende toedienmoment snel af te tekenen.
Wil je medicatie van een eerder of later toedienmoment aftekenen, ga dan eerst naar ‘compleet overzicht’. Voor ‘Medicatie in het zakje’ kan je de medicatie versnel aftekenen. Klik hiervoor op het pijltje naast de tekst ‘medicatie in het zakje’. Voor overige medicatie is dit helaas (nog) niet mogelijk.
Boomerweb contact
support@boomerweb.nl
088- 130 21 21
Storing?
Kijk op storing.boomerweb.nl