Ruim twee jaar geleden begonnen wij met een enorm project: het bouwen van een compleet nieuw Boomerweb platform. Soms loop je er namelijk als ICT bedrijf tegenaan dat je wilt blijven doorgroeien, maar dat dat niet makkelijk in het huidige systeem kan. We wilden graag nieuwe wensen vanuit de zorg blijven inwilligen, maar die pasten niet in de opzet zoals die jaren geleden door ons is gemaakt. Daarom zijn we gaan werken aan de integratie van al onze apps in één nieuw Boomerweb platform. 

Onze oplossingen ontwikkelen zich door op basis van de input vanuit de zorg en wat daar vandaag nodig is, kan een maand later weer anders zijn. Iets wat 2020 ons wel heeft bewezen. Het is daarom belangrijk om constant door te ontwikkelen en te zorgen dat je niet alleen de basisfunctionaliteiten ondersteunt, maar juist ook alle uitzonderingen kunt ondersteunen. En juist dat is geborgd in het nieuwe Boomerweb platform. 

Nieuw Boomerweb platform 

“Ons nieuwe systeem is zo opgebouwd dat wij een universele app hebben gemaakt met heel veel rechten die je per rol aan en uit kunt zetten. Op deze manier kan bijvoorbeeld toedienregistratie makkelijk gecombineerd worden met wondbehandeling en/of beeldbellen.” Aldus René WeijenbergManager Business development bij Boomerweb.  

Aan dit nieuwe platform, waarop alle apps geïntegreerd draaien, is achter de schermen al heel lang en heel hard gewerkt door onze developers. Op het resultaat zijn we dan ook erg trots. Het nieuwe platform blinkt uit in snelheid, stabiliteit en veiligheid. Maar belangrijker: het is ook future proof. Zo is er bijvoorbeeld bij de inrichting gekeken naar de relevante ZIB’s (Zorg Informatie Bouwstenen) en er wordt rekening gehouden met het wetsvoorstel Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg (“Wegiz”).    

Duurzame oplossing 

Door de nieuwe opzet van het platform kan echt iedereen met ons systeem werken en kunnen doelgroepen elkaar versterken. Nu en in de toekomst. René vertelt hierover: “Doordat ons bronsysteem nu zo is opgebouwd kunnen we ook heel eenvoudig nieuwe doelgroepen op ons netwerk aansluiten en hun wensen inwilligen. Hierdoor werkt de applicatie net zo goed voor een specialist in het ziekenhuis, een huisarts, een poliapotheek, een openbare apotheek, de wijkverpleging en de dagbesteding van een andere zorginstelling.”  

Op deze manier sluiten onze oplossingen nog beter aan op zorgprocessen. En dat is van groot belang. Wanneer digitale oplossingen hierop aansluiten en een vloeiend geheel vormen met het hele ICT-landschap van de gebruiker bevorder je namelijk de acceptatie van de oplossing, het gebruiksgemak van de zorgmedewerkers en de beheersbaarheid vanuit technisch oogpunt. Iets wat hard nodig is om deze oplossingen duurzaam in te zetten en een antwoord te kunnen geven op de zorgvraag van de toekomst. 

Stand van zaken 

Op dit moment is de basis gelegd: er ligt een compleet nieuwe applicatie die gebouwd is in een compleet nieuwe infrastructuur. Hierin kunnen niet alleen de wensen vanuit de zorg worden ingewilligd, maar zijn we dus vooral ook toekomstbestendig. De Medicatie Controle App en Curo zijn hierin herbouwd met een nieuwe lay-out en met vele nieuwe functionaliteiten. Die functionaliteiten zullen steeds verder worden uitgebreid. Ook gaan steeds meer zorginstellingen over op de nieuwste versie.  

Daarnaast zijn we bezig met het voorbereiden van de volgende stappen: het herbouwen en toevoegen van de Wond Zorg App en de Beeld Zorg App aan dit nieuwe platform. Ook zullen bestaande koppelingen worden omgebouwd in de nieuwe omgeving, zodat deze nog beter aansluit op het ICT landschap van gebruikers. Door de opbouw van het platform kunnen er makkelijker nieuwe oplossingen aan worden toegevoegd en staan we sterk voor de toekomst!