Boomerweb heeft de handen ineen geslagen met het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM). Het kennisinstituut ontwikkelde zowel een algemene cursus over elektronische toedienregistratie als een interactieve e-learning voor organisaties die met de Medicatie Controle App van Boomerweb werken. In deze interactieve online training leren medewerkers de ins en outs van het gebruik van de oplossing van Boomerweb voor elektronische toedienregistratie en dubbele controle.

Sinds deze maand is het e-learningaanbod van het IVM een paar relevante e-learningcursussen rijker. De aanbieder van interactieve e-learnings vulde haar rijke repertoire aan met een algemene cursus over elektronische toedienregistratie en een training over het gebruik van de Medicatie Controle App van Boomerweb.

“Elektronische toedienregistratie (ETDR) wordt steeds vaker ingezet binnen zorginstellingen”, aldus Monique Dirven van het IVM. “Dat is een goede ontwikkeling, want het draagt bij aan het verminderen van het aantal medicatiefouten en daarmee aan betere zorg voor de cliënten. Werken met ETDR roept echter ook nieuwe vragen op: verandert er iets in de verantwoordelijkheden bij het toedienen van medicatie? Wat zijn voorwaarden om een cliënt goed te helpen met de medicijnen bij elektronische registratie? Kortom, waar moet je op letten bij het toedienen van medicijnen met ETDR?”

Daarom ontwikkelde het Instituut Verantwoord Medicijngebruik de e-learningcursus Elektronische toedienregistratie. Monique Dirven vervolgt: “De e-learningcursus Medicatie Controle App, die het Instituut Verantwoord Medicijngebruik voor Boomerweb maakte, sluit naadloos aan op de algemene cursus ETDR. In de cursus over de Medicatie Controle App leren zorgmedewerkers hoe ze dit systeem in de praktijk gebruiken.” De e-learning is interactief, zodat zorgmedewerkers spelenderwijs leren hoe het systeem werkt. Zo komen onderwerpen als inloggen, cliënten toevoegen en medicatie aftekenen aan bod, net als dubbele controles uitvoeren en veilig werken met de app als er geen internetverbinding is.

Algemeen directeur van Boomerweb Willem Hendrik Gispen: “IVM is een begrip in Nederland op het gebied van medicatieveiligheid. Het is mooi dat zo’n partij met het ontwikkelen van de algemene cursus ETDR de opkomst van elektronische toedienregistratie onderstreept en ondersteunt. Daarnaast krijgen onze klanten met de IVM-cursus Medicatie Controle App nog meer keuze in partijen die hen kunnen ondersteunen bij implementatietrajecten van onze oplossingen.”

Wil je meer weten over deze cursussen of profiteren van de aantrekkelijke combinatiekorting? Klik dan hier en lees ook de bijzonderheden: https://www.medicijngebruik.nl/scholing/e-learning/4023/medicatie-controle-app-boomerweb