Apotheker Mathijn Brummelhuis is met de Medicatie Controle App met ETDR de trotse winnaar geworden van de KNMP Zorginnovatieprijs 2017. Het predicaat werd donderdagochtend aan de betrokken partijen – Boomerweb, BENU Apotheek en Sensire – uitgeloofd tijdens het KNMP Najaarscongres in het Beatrixtheater te Utrecht. De app verbetert medicatieveiligheid, vervangt papieren toedienlijsten en maakt werk voor zorgmedewerkers efficiënter, waardoor meer tijd overblijft voor de cliënt.

“We zijn trots dat de waarde van de Medicatie Controle App al zo snel is herkend en omarmd”, aldus Rene Weijenberg van Boomerweb. Na een uitgebreide pilot met BENU Apotheek Eibergen en Thuiszorgorganisatie Sensire werd de Medicatie Controle App met ETDR in april dit jaar gelanceerd. De app van Boomerweb werd in zes maanden tijd massaal in gebruik genomen door Nederlandse (thuis)zorginstellingen en apotheken.

De Medicatie Controle App met ETDR

Met de applicatie kan medicatie worden afgetekend, waarbij zonodig dubbele controle direct online kan worden voorgelegd aan een collega op afstand, of door een zorgcentrale die 24/7 beschikbaar is. Door de app te koppelen aan het Apotheek Informatie Systeem (AIS) worden papieren toedienlijsten vervangen door een actueel medicatieoverzicht van de cliënt. Terugkoppeling levert de apotheker inzicht op in het daadwerkelijk medicijngebruik van de patiënt.

Wijkverpleegkundige Saskia Fokkink van zorgorganisatie Sensire: “De Medicatie Controle App is ideaal. Het zorgt ervoor dat we altijd de juiste, actuele medicatiegegevens van de klant bij de hand hebben. Het risico op fouten wordt sterk verkleind, alles bij elkaar wordt ons werk klantvriendelijker en veiliger en we houden meer tijd over voor de klant, omdat we al het regelwerk met de apotheek niet meer hoeven doen.”

Over de KNMP-zorginnovatieprijs

De KNMP-zorginnovatieprijs is een stimulans voor innovatieve apothekers om hun idee te delen en verder te brengen. Voortdurende vernieuwing is nodig om de zorg op de steeds veranderende behoeften van de patiënt en maatschappij aan te laten sluiten. De uitreiking van de KNMP-zorginnovatieprijs, ter waarde van € 10.000, is éénmaal per jaar tijdens het KNMP Najaarscongres.