Ouderenzorg Annenborch werkt al enkele jaren met de Medicatie Controle App, en maakte de overstap naar de Medicatie Controle App met Elektronische Toedienregistratie (ETDR).

“Wij werken zowel intramuraal als extramuraal met de Medicatie Controle App met ETDR. Soms zijn er zoveel mutaties. De app biedt altijd overzicht en zekerheid”, vertelt Loes van de Nobelen. Zij werkt als Manager Zorg en Facilitaire dienst bij Annenborch. Haar collega, zorgprofessional en kwaliteitsmedewerker Regien Laak, beaamt: “Het geeft rust. Weten dat de toedienlijst die je voor je hebt altijd klopt. Bovendien dwingt de app ons om onze zorghandelingen bewust en secuur uit te voeren.”

Loes vervolgt: “De Medicatie Controle App is een systeem dat zich aanpast aan de praktijk en nu eens niet andersom. De app is zo ingericht dat het precies past bij het werk in de zorg. De app is zeer eenvoudig in het gebruik. Als je kunt lezen, dan kun je ermee werken. Zo eenvoudig is het.”

En het gebruik van de Medicatie Controle App met ETDR werpt vruchten af. Regien besluit: “Uit onze onlangs gemaakte rapportage ten aanzien van medicijnincidenten is duidelijk: sinds het gebruik van de Medicatie Controle App met ETDR is het aantal incidenten fors gedaald.”