Coöperatie Boer en Zorg (CBZ) heeft een samenwerking met Enovation Boomerweb

Coöperatie Boer en Zorg (CBZ) heeft een samenwerking met Enovation Boomerweb. Dankzij deze samenwerking kunnen alle aangesloten zorgondernemers eenvoudig en onder goede voorwaarden starten met elektronische toedienregistratie om zo de medicatieveiligheid te verbeteren.

Medicatieveiligheid verbeteren

Met de elektronische toedienregistratie van Enovation Boomerweb is digitaal altijd inzichtelijk wanneer, welke medicatie door wie moet worden toegediend en kan bij risicovolle medicatie de dubbele controle digitaal worden uitgevoerd. In een duidelijk digitaal overzicht is te zien welke medicatie een cliënt dient te krijgen en welke medicatie reeds is toegediend.

Rianne Jacobs, kwaliteitsadviseur bij CBZ, vertelt hierover: ‘Het medicatieproces is een risicovol proces, wat je goed geregeld moet hebben. De app van Enovation Boomerweb helpt daar bij. De inzet van de app komt de veiligheid van cliënten ten goede. Bovendien zien we dat het een bepaalde bewustwording creëert bij het thuisfront. Er komt meer begrip dat medicatie niet zomaar in een envelopje meegegeven kan worden, maar dat veiligheid belangrijk is. Ze leren dat de professional hierin een andere verantwoordelijkheid heeft dan de ouders zelf en dat de professional door ouders moet worden ondersteund door medicatie op een verantwoordelijke manier mee te geven.’

Ervaringen uit de praktijk
Bij enkele zorgondernemers wordt de app momenteel gebruikt. Lieke Tuenter van activiteitenboerderij Rutgers vertelt hierover: ‘Het is fijn dat je kunt zien wat iemand neemt en de bijsluiter erbij kunt pakken. Je werkt veilig, gemakkelijker met dubbele controles en je kunt de richtlijnen vanuit de inspectie veel meer waarborgen. Je gaat er daardoor ook bewuster mee om. Het is even een investering qua tijd en vraagt om samenwerking met de apotheek, maar staat het er eenmaal goed in en weten de ouders hoe ze de medicatie moeten aanleveren, dan werkt het heel fijn!’

Ook Myrthe Klein Goldewijk van zorgboerderij Klein Arfman is enthousiast: ‘We zijn er hartstikke blij mee. Het is een fijn en gebruiksvriendelijk systeem om mee te werken en een duidelijke en overzichtelijke manier om de medicatieveiligheid op onze locatie te verbeteren. De toedienlijst is altijd actueel en dubbele controles zijn beter uitvoerbaar. Het helpt het ons om bewuster te werken en het scheelt ons veel tijd. Eerder waren we een medewerker langer kwijt bij het uitdelen van de medicatie en waren we veel tijd kwijt met het bellen met de apotheek als de lijst niet bleek te kloppen. We kunnen het geheel nu beter overzien en controleren. Het hele medicatieproces is beter hanteerbaar geworden!’

Ook heeft Myrthe nog een tip voor andere organisaties: ‘het is een kwestie van doen. Wanneer je de overstap niet maakt, weet je ook niet wat je mist. En wanneer je met een nieuw systeem begint is het even wennen voor sommigen, maar het levert echt veel op.’

Wil jij meer weten over wat Enovation Boomerweb voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op met Christine Choekasjan via cchoekasjan@boomerweb.nl of 06-86 80 51 02.

Meer nieuws

Op 14, 15 en 16 juni vindt de Zorg & ICT beurs weer plaats! Deze 3 dagen zullen in het teken staan van slimme ICT-oplossingen die de zorg beter, efficiënter en betaalbaar kunnen maken en houden.

Met Enovation zijn we ook van de partij! We brengen hier graag het volledige Enovation-platform onder de aandacht. Dit is hét platform voor connected care en is de afgelopen jaren uitgebreid met tal van nieuwe functionaliteiten. Het biedt de beste gespecialiseerde oplossingen voor elke fase van de patiëntreis, van aanmelding tot preventie. Door die reis digitaal te ondersteunen verbinden we data, mens en zorg.

Wilt u meer weten over wat het Enovation-platform voor uw organisatie kan betekenen? We gaan graag met u in gesprek onder het genot van de lekkerste koffie en thee. Kom bij ons langs op stand 01.D124!

Registreren is gratis en kan heel gemakkelijk via:  https://events.jaarbeurs.nl/dutchhealthweek2022/register?ref=Enovation

Bij digitale zorgoplossingen zijn koppelingen van groot belang. De oplossingen moeten tijd opleveren en niet extra tijd kosten, en met een breed applicatielandschap zijn koppelingen daarom essentieel. Elektronische toedienregistratie (ETDR) kent al meerdere jaren de koppelingen met verschillende apothekers informatiesystemen (AIS’en), maar een eTDR-koppeling met een Elektronische voorschrijf systeem (EVS) bestond eigenlijk alleen voor all-in-one systemen. Daarom hebben FarMedvisie en Enovation Boomerweb de handen ineengeslagen en een koppeling tussen beide systemen gebouwd.

Dankzij de koppeling tussen het elektronische voorschrijf systeem (EVS) van FarMedvisie en de elektronische toedienregistratie van Enovation Boomerweb is er nu ook in de intramurale setting realtime inzage in de medicatielijst: op het moment dat een arts iets voorschrijft in FarMedRx is het direct in Enovation Boomerweb zichtbaar. Een belangrijke stap voor het intramurale gebruik van elektronische toedienregistratie! Hiermee is de juiste informatie direct voor alle betrokkenen inzichtelijk, vermindert de foutgevoeligheid en is er minder administratie nodig. En dat heeft voordelen voor de zorg én voor de medicatieveiligheid.

Wil jij ook gebruik maken van deze koppeling? Meld je aan bij je regiomanager of neem contact op via 088-120 31 31 of info@boomerweb.nl

Enovation Boomerweb gaat afscheid nemen van CEO Willem Hendrik Gispen. Hij zal Enovation Boomerweb per 30 juni 2022 gaan verlaten. Lennard van Deursen, Managing Director Enovation Nederland, zal zijn verantwoordelijkheden overnemen.

Sinds eind 2017 heeft Willem Hendrik Gispen met veel enthousiasme Enovation Boomerweb geleid. Door het vormen van een heldere visie en een duidelijke focus in de strategie groeide Enovation Boomerweb uit tot een volwassen bedrijf dat echt een bijdrage aan de efficiëntie en kwaliteit van het zorgproces levert.

Ook leidde hij de succesvolle overname door Enovation, inmiddels ruim een jaar geleden. Door te integreren als onderdeel van Enovation kunnen we samen nog beter invulling geven aan de groeiende behoefte voor geïntegreerde ehealth-toepassingen. Zo zorgen we ervoor dat de juiste patiëntenzorg wordt geleverd, ook met een toenemende druk op de gezondheidszorg.

Een nieuwe stap

De afgelopen twee jaar was een bijzondere periode voor Enovation Boomerweb. Een nieuw platform werd gelanceerd, de overname door Enovation vond plaats en het was een tijd waarin digitale zorg een verdere vlucht heeft genomen. Een periode waarin Enovation Boomerweb bovendien een enorm aantal zorgorganisaties heeft mogen helpen om ook tijdens corona goede zorg te blijven verlenen.

Willem Hendrik Gispen vertelt hierover: “Gelukkig is er nu op alle vlakken wat meer rust gekomen. Het voelt daarom als een natuurlijk moment om het stokje door te geven aan Lennard van Deursen. Hij zal de verdere integratie gaan vormgeven. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij het succes de komende jaren verder zal gaan uitbouwen en dat Enovation Boomerweb als onderdeel van het Enovation Platform nog meer voor de zorg kan betekenen.

Het is wel ook met pijn in het hart dat ik Enovation Boomerweb ga verlaten. Zowel de werknemers als de klanten zijn zo’n gave club mensen, met zoveel energie, enthousiasme en toewijding. En altijd bezig vanuit één gemeenschappelijk doel: de zorg elke dag iets beter maken met behulp van digitale middelen. Daarin staat er nog veel moois op de planning voor al onze klanten!”

De overdracht is direct van start gegaan, Lennard zal dan ook steeds meer zichtbaar zijn. Aan onze dienstverlening verandert er verder niks. We blijven – binnen het geheel van Enovation – voor je klaarstaan met onze digitale zorgoplossingen. Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met je regiomanager!

logo-enovation

De website van Boomerweb is overgegaan naar Enovation. We sturen u daarom door naar de website van Enovation.