Wanneer je werkt of gaat werken met elektronische toedienregistratie wil je ook de zekerheid dat je altijd bij de juiste gegevens kunt. Een continue beschikbaarheid van toedienlijsten is dan essentieel. Voor Boomerweb is dit dan ook topprioriteit. Hier zijn al vele maatregelen voor getroffen en de volgende stap die wij hierin nemen is het herbouwen van ons raadpleegportaal, zodat deze aansluit bij het nieuwe platform. Op het raadpleegportaal kunnen zorgmedewerkers altijd terugvallen bij eventuele storingen van de hoofdomgeving. Zo kunnen zij altijd de meest actuele digitale toedienlijst inzien.

Hoe zit dat nu dan?

Met de bouw van het nieuwe platform hebben wij bewust gekozen voor een overgang naar een ander datacentrum: Azure. Onze oplossingen zijn daar in drievoud (redundant) uitgevoerd. Dit betekent dat wanneer één omgeving onverwacht een storing heeft, de andere (kopie)omgevingen het overnemen. De beschikbaarheid is hierdoor een stuk hoger en de kans dat je als klant last hebt van een storing zou zeer klein moeten zijn. Bij het nieuwe platform is het raadpleegportaal daarom niet direct herbouwd.

Nu we enkele maanden verder zijn weten we dat driedubbel redundant nog geen 100% storingsvrije situatie oplevert. Dat er nog steeds een– weliswaar zeer kleine – kans bestaat op storingen. Een storing heeft echter altijd impact. Daarom gaan wij nu voor nóg meer zekerheid alsnog een nieuw Raadpleegportaal bouwen. Dat betekent dat zelfs als alle drie de omgevingen platliggen, klanten alsnog over de toediengegevens kunnen beschikken. Op deze manier werken wij aan een nog hogere betrouwbaarheid en beschikbaarheid van onze oplossing!

Wat doet het raadpleegportaal? 

In dit raadpleegportaal worden de actuele toedienlijsten getoond, zodat zorgmedewerkers kunnen raadplegen welke dosering van welke medicatie zij op welk moment bij welke cliënt moeten toedienen. Deze is gebouwd in een aparte omgeving en draait bij een ander datacenter (Fuga). Wanneer er een storing is, wordt het raadpleegportaal automatisch live gezet. Op dat moment verschijnt op het inlogscherm van de Medicatie Controle App een linkje naar raadpleeg.boomerweb.nl. Zorgmedewerkers kunnen inloggen met hun gebruikelijke accountgegevens en zien vervolgens de medicatielijst van alle cliënten die ze ook in de normale omgeving van de Medicatie Controle App kunnen zien. Zodra de hoofdomgeving weer stabiel draait en te gebruiken is, gaat het raadpleegportaal weer offline. Zo kan er ook geen verwarring ontstaan.

Voor Boomerweb zijn betrouwbaarheid en beschikbaarheid topprioriteit. Daarom is de herbouw van het raadpleegportaal voor de nieuwe omgeving een mooie toevoeging waarmee we een extra zekerheid bieden dat digitale toedienlijsten altijd toegankelijk zijn, zelfs tijdens een onverhoopte storing!