Toedienregistratie

Elektronische toedienregistratie van Enovation Boomerweb

Het werken met medicijnen is foutgevoelig en risicovol. Het toedienen van juiste medicijnen volgens de ‘Veilige Principes’ is een grote verantwoordelijkheid en fouten worden nog te vaak gemaakt. Verkeerde medicijnen of doseringen worden toegediend. Risicovolle medicijnen moeten dubbel gecontroleerd worden. En een medicatiemoment kan onopgemerkt worden overgeslagen of niet worden afgetekend. Door het tekort aan zorgmedewerkers neemt de werkdruk toe, maar tegelijkertijd is door veranderende wetgeving meer zorgvuldigheid vereist.

Download in de

App Store

Verkrijgbaar in

Google Play

MCA MOCK UP

Minder fouten,
meer tijd

Minder fouten, meer tijd

Met de elektronische toedienregistratie van Enovation Boomerweb is digitaal altijd inzichtelijk wanneer, welke medicatie door wie moet worden toegediend en kan bij risicovolle medicatie de dubbele controle digitaal worden uitgevoerd. In een duidelijk digitaal overzicht is te zien welke medicatie een cliënt dient te krijgen en welke medicatie reeds is toegediend. Papieren toedienlijsten zijn hiermee verleden tijd.

Door een veilige koppeling met apotheken is altijd het meest actuele medicatieoverzicht van de cliënt bij de hand. De toegediende medicatie kan digitaal via de app worden afgetekend en er wordt een melding gegeven wanneer een toedienmoment is verstreken en nog niet alle medicatie is toegediend. De geïntegreerde bekwaamheidscheck maakt inzichtelijk door wie een dubbele controle van risicovolle medicatie mag worden uitgevoerd. Hierdoor wordt de kans op fouten verkleind.
MCA MOCK UP

Wat levert elektronische toedienregistratie op?

Wanneer je nadenkt over toedienregistratie van Enovation Boomerweb wil je natuurlijk ook weten wat voor jou de voordelen zijn. Daarom hebben we deze voor jou op een rijtje gezet.

De voordelen van toedienregistratie zijn:

Verbeterde samenwerking in de keten

Wij geloven dat je samen verder komt. Onze oplossingen richten zich daarom op ketenbrede, multidisciplinaire samenwerking in de regio. Elektronische toedienregistratie van Enovation Boomerweb is er daarom voor de zorgmedewerker, apotheker én cliënt.

Meer weten?

Wil je direct meer weten? Neem dan contact op met
een van onze regiomanagers!
Vorige
Volgende

Ervaringen uit de praktijk

Benieuwd wat anderen van onze oplossingen voor toedienregistratie vinden?
Diederik Bolhuis

“Van tevoren was ik sceptisch over de hoeveelheid werk die nóg een systeem me zou opleveren. Inmiddels ben ik gerustgesteld. Boomerweb levert namelijk geen extra werk op. Het enige wat ik als apotheker hoef te doen is nieuwe patiënten accorderen. Verder draait het systeem volledig automatisch op de achtergrond. Mijn team kan zijn werk blijven doen en ondertussen draagt het systeem bij aan verbeterde medicatieveiligheid en efficiëntie.”

Claire Debertrand

“Zolang wij patiëntgegevens correct in het AIS hebben staan, zorgt Boomerweb dat de juiste gegevens bij de thuiszorg terecht komen. Tegelijkertijd brengt de app een efficiëntieslag. In het verleden werkten we met papieren toedienlijsten. Dit proces digitaliseren resulteert in een beter sluitend systeem waarmee mutaties sneller kunnen worden verwerkt. De zorgprofessional heeft sneller de juiste medicatieoverzichten beschikbaar en digitale toedienlijsten en elektronisch aftekenen verbeteren de patiëntveiligheid.”

Hanneke Tan

“Starten met elektronische toedienregistratie brengt ons een stap dichter bij papierloos werken. Bovendien geeft het ons als apotheekhoudend huisarts een rechtstreekse lijn met de thuiszorg of zorginstelling. Dat is prettiger dan achteraf constateren dat de toedienlijst niet actueel is. Wijzigingen en nieuw voorgeschreven medicatie zijn direct digitaal zichtbaar in de app die de zorgmedewerkers gebruiken. Daardoor vermindert het aantal toedienfouten sterk en blijft de medicatieveiligheid gewaarborgd.”

Benieuwd naar onze andere oplossingen?

Naast toedienregistratie hebben we ook oplossingen om wondzorg te verbeteren en zorg op afstand mogelijk te maken. Bekijk ze hier:

Beeldzorg​

Lever zorg op afstand met een gebruiksvriendelijke en intuïtieve app. Hiermee bied je slim en efficiënt een antwoord op de veranderende zorgvragen.

Wondzorg

Verbeter wondzorg met een multidisciplinair wonddossier. Regievoerder, wijkteams, huisarts en medisch specialist leggen in deze app de voortgang van de wondzorg digitaal vast.

Meer informatie over onze oplossingen?

Vraag vrijblijvend een brochure aan of neem contact op met ons.