Beveiliging

Beveiliging

Beveiliging

Veiligheid is voor ons top prioriteit. Daarom zijn we ISO 9001, ISO 27001, ISO 27799 en NEN7510 gecertificeerd, voldoen we aan NEN7512 en NEN7513 en werken we conform de richtlijnen van de AVG.
Veiligheid is voor ons top prioriteit. Daarom zijn we ISO27001 en NEN 7510 gecertificeerd, voldoen we aan NEN7512 en NEN7513 en werken we conform de richtlijnen van de AVG. ​​

Wet- en regelgeving

Zorginstellingen moeten aan een lange lijst wet- en regelgeving voldoen, ook op het gebied van informatiebeveiliging. Zij zijn verantwoordelijk voor de gegevens die ze verzamelen en vastleggen. Dat stelt extra eisen aan de aanbieders van ICT oplossingen, want zorginstellingen moeten erop kunnen vertrouwen dat de leveranciers waar ze mee samenwerken dezelfde zorgvuldigheid in acht nemen. Voor Enovation Boomerweb speelt dit dan ook een belangrijke rol in het dagelijkse werkproces en het (door)ontwikkelen van onze producten. We zijn bewust heel transparant op het gebied van informatiebeveiliging en leggen de verantwoordelijkheden, afspraken en getroffen maatregelen goed vast. En om de kwaliteit van het beveiligingssysteem continu te bewaken en verbeteren hebben wij een Informatiebeveiligingsteam, een Security Officer en een Functionaris Gegevensbescherming die zich hier dagelijks mee bezig houden.

Wij zijn ISO27001 en NEN 7510 gecertificeerd en voldoen aan NEN7512 en NEN7513

Deze certificeringen laten zien aan welke normen wij aantoonbaar voldoen en dat de informatiebeveiliging binnen Enovation niet alleen goed geborgd is, maar dat deze borging ook extern wordt getoetst.

Bianca Brooijmans, Functionaris Gegevensbescherming bij Enovation: “Wij werken bij Enovation Group met een uniform managementsysteem op corporate niveau. Hierdoor reduceer je de kans op fouten en vergroot je de transparantie. Er is namelijk één omschrijving, ook wel single point of truth, van bijvoorbeeld het informatiebeveiligingsbeleid wat geldt voor alle activiteiten en locaties. Met de certificeringen laten we zien dat we voldoen aan de maximale kwaliteitseisen en dat we de informatiebeveiliging voor zorgprofessionals op het hoogste niveau hebben geregeld."

Wij werken volgens de AVG richtlijnen

Naast dat zorginstellingen aan specifieke eisen moeten voldoen, moeten particuliere bedrijven zich aan regels voor de verwerking van persoonsgegevens houden. Deze zijn vastgelegd in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit betekent dat het voor jou altijd mogelijk moet zijn een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering of gegevensoverdraging van je persoonsgegevens te doen. Ook wanneer je al toestemming hebt gegeven. Enovation Boomerweb neemt de bescherming van je gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Lees meer in ons privacy statement

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij met informatie beveiliging omgaan?
Neem gerust contact met ons op!
Vorige
Volgende