Boomerweb verwelkomt Proteion als nieuwe samenwerkingspartner in Limburg. Paul Bremmers van Proteion: “Wij merken dat we met de app van Boomerweb een kwaliteitsslag hebben gemaakt. Dankzij de Medicatie Controle App zijn vele medicatiefouten onderschept.”

 

“In het verleden was het lastig om de dubbele medicatiecontrole goed te regelen. Zeker als cliënten de tweede controle zelf niet konden doen”, steekt Paul Bremmers, tactisch manager bij Proteion Thuiszorg, van wal. De zorgorganisatie besloot de beschikbare oplossingen te onderzoeken en koos voor een pilot met de Medicatie Controle App van Boomerweb.

 

Dubbele controle door zorgcentrale

Proteion startte de pilot met vier wijkteams. Paul Bremmers: “Tijdens de evaluatie werden onze verwachtingen bevestigd: de Medicatie Controle App van Boomerweb werkt in de praktijk goed. Wij hebben ervoor gekozen om de dubbele controle niet door collega’s te laten uitvoeren, omdat wij vinden dat mensen achter de voordeur van cliënten hun werk ongestoord moeten kunnen doen. In plaats daarvan maken wij gebruik van Boomerwebs samenwerking met zorgmeldkamers. De zorgcentrale voert de dubbele controles voor ons uit.”

 

Kwaliteitsslag

Proteion, die in de praktijk met Nedap werkt, koos voor Boomerweb vanwege het gebruiksgemak en de totaaloplossing die de leverancier biedt. “De medewerkers in de pilotteams gaven aan erg tevreden te zijn en vinden de app zeer prettig in gebruik. Buiten dat merken wij dat we met de app een kwaliteitsslag hebben gemaakt. Dankzij de Medicatie Controle App zijn vele medicatiefouten onderschept. Fouten die zonder de dubbele controles niet boven water waren gekomen. Dit geeft onze zorgmedewerkers een gerust en zelfverzekerd gevoel.”

 

Het managementinformatiesysteem van de Medicatie Controle App helpt de wijkverpleegkundige van Proteion om te kunnen sturen. “Tijdens de pilot zagen wij al dat het aantal controles in pilotteams sterk verschilde”, vertelt Bremmers. “Deze inzichten hielpen ons om deze verschillen bespreekbaar te maken, afspraken te maken en te sturen op fouten die worden gemaakt. Voor ons is dit een heel sterk pluspunt.”

 

Prettige samenwerking

Bremmers omschrijft de samenwerking met Boomerweb als erg prettig. “Er wordt snel geschakeld en als we ergens tegenaan lopen wordt dit altijd snel opgepakt.“ Boomerweb is blij met deze nieuwe samenwerkingspartner. “We hebben Proteion leren kennen als een zorgorganisatie die kwaliteit zeer hoog in het vaandel draagt en we zijn trots dat wij na een solide en zorgvuldig keuzeproces als samenwerkingspartner zijn gekozen,” aldus directeur Willem Hendrik Gispen. “We zien ernaar uit om samen de kwaliteit van de zorg te verbeteren.”

 

Nu de pilotfase succesvol is afgerond volgt de organisatiebrede uitrol. “De eerste trainingen zijn gestart en we verwachten dat eind dit jaar alle 50 teams met de Medicatie Controle App werken.”

 

Over Proteion

Proteion is een middelgrote zorgorganisatie in Noord- en Midden-Limburg en oostelijk Noord-Brabant. Met ruim 3.000 professionele medewerkers en 1.500 enthousiaste vrijwilligers biedt Proteion dagelijks hoogwaardige zorg en ondersteuning aan ruim tienduizend cliënten. www.proteion.nl

 

Boomerweb

Boomerweb is toonaangevend e-health specialist en helpt de zorgsector ketenbreed met slimme e-health oplossingen. Boomerweb-apps maken zorg op afstand mogelijk, vergroten medicatieveiligheid, verbeteren wondzorg en ondersteunen zorgprofessionals, ziekenhuizen, apotheken en medisch speciaalzaken op vernieuwende wijze in hun werk. www.boomerweb.nl