Sinds Boomerweb zich certificeerde als SBB-erkend leerbedrijf, ontvangen wij regelmatig enthousiaste stagiairs op onze ICT-afdeling. Deze en volgende week nemen wij afscheid van twee toppers Simon en Stephan.

Boomerweb werd in 2011 door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) gecertificeerd als erkend leerbedrijf. Hiermee draagt Boomerweb doelbewust bij aan het ontwikkelen van goed opgeleide vakmensen. Manager IT van Boomerweb Bart de Weijer: “Het opleiden van studenten houdt ons scherp en alert. Het brengt vaak verbeteringen binnen het bedrijf en het verbetert het contact met scholen. We investeren veel tijd en aandacht in onze stagiairs. Bijvoorbeeld door ze altijd een brede en interessante stage-inhoud te bieden, zodat ze op een breed vlak werkervaring opdoen. Daarbij zien wij de stageperiode vaak als proefperiode. Veel van onze developers zijn ooit als stagiair bij ons begonnen.”

Jongeren die een opleiding in applicatie-ontwikkeling volgen op niveau 4, kunnen bij Boomerweb aankloppen voor een interessante stageplek. Boomerweb werkt onder andere samen met ROC Technova, Rijn IJssel college en ROC RIVOR. Vandaag neemt Boomerweb afscheid van Simon, student Applicatieontwikkeling aan het ROC Tiel. Binnenkort zwaaien wij Stephan uit. Hij volgt de opleiding Applicatie- en Mediaontwikkeling aan het Technova College in Ede.

Beide heren kwamen bij Boomerweb terecht via stagemarkt.nl. Stephan werd door zijn docent getipt om contact te zoeken met Boomerweb. Zowel Simon als Stephan kijken terug op een prettige stageperiode. Simon: “Het is hier heel goed bevallen. De werksfeer is ontzettend goed en de werkplekken zijn fijn en luxe. Ik kreeg de vrijheid om zelf een opdracht uit te werken, zaken te ontwerpen en in te delen en om feedback toe te passen.”

Stephan vult aan: “Het grote voordeel van een stage bij Boomerweb is dat we onder begeleiding mee mogen werken aan een systeem dat daadwerkelijk gebruikt gaat worden. Bij veel stagebedrijven krijg je die ruimte niet en word je bij werk voor echte klanten weggehouden. Daar krijg je toch minder voldoening van.” Simon beaamt: “Het is zelfs een van de grotere systemen van Boomerweb. Echt heel gaaf dat we de kans kregen om hieraan mee te werken. Er is hier veel kennis en kunde in huis, dus de begeleiding was top en wij kregen de mogelijkheid om een steentje aan het bedrijf bij te dragen.”

Stephan: “Als ik vragen had was iedereen behulpzaam. Zo kon ik altijd snel weer verder met mijn werk. Praktisch gezien is het ook een goede plek. Het kantoor in Veenendaal is gemakkelijk bereikbaar en openbaar vervoer stopt voor de deur.”

Geïnteresseerd als school of student? Geïnteresseerde studenten kunnen op www.stagemarkt.nl kijken of er een passende opdracht te vinden is bij Boomerweb of rechtstreeks contact opnemen met onze manager IT, Bart de Weijer via bdeweijer@boomerweb.nl