“We waren binnen 3 dagen operationeel!”

Toen Buurtzorgpension Ermelo werd omgevormd tot Covid-centrum ontving het team een draaiboek, waarbij werd gewerkt met een medicatie-app. “Die hadden wij nog niet”, vertelt wijkverpleegkundige Janita de Groot. “Een apotheker met wie wij veel samenwerken, bracht mij in contact met Boomerweb regiomanager Francesca. Zij belde binnen een uur terug en zette alles direct in gang.” Zowel het Covid-centrum als Boomerweb ging voortvarend te werk en twee dagen later werd de Medicatie Controle App in gebruik genomen voor het digitaal aftekenen van toegediende medicatie.

 

“Het werkt ideaal”, aldus Janita. “We hebben met de Medicatie Controle App altijd actuele medicatieoverzichten bij de hand, de app is overzichtelijk en wijzigingen kunnen we gemakkelijk doorgeven. Erg prettig.” Ze vervolgt: “Het leuke aan deze opstart was de snelheid. Hiervoor gingen dingen weleens veel langzamer dan je zou willen, maar nu hoefden we maar met onze vingers te knippen en het was geregeld. We kunnen nu veilig met digitale toedienlijsten werken.”

 

Boomerweb-directeur Willem Hendrik Gispen: “Corona betekent vooral veel persoonlijk leed bij cliënten en hun naasten, soms ook angst en spanningen bij zorgmedewerkers, en het geeft allerlei nieuwe uitdagingen om de zorg goed te organiseren. Maar de mooie kant van een crisessituatie is dat het de creativiteit en bereidheid stimuleert. Creativiteit om op zoek te gaan naar nieuwe oplossingen, waarbij iedereen bereid is een stap extra te doen. En dat past bij Boomerweb. Onze missie is niet voor niets ‘samen willen wij anderen helpen om beter te worden’. Wij kunnen als organisatie heel snel schakelen en onze digitale zorgoplossingen lenen zich er uitstekend voor om snel in gebruik te worden genomen. Wij zijn blij dat we het mooie initiatief van het Buurtzorgpension Ermelo op deze manier kunnen ondersteunen.”