Hoe helpt de Wond Zorg App van e-health specialist Boomerweb wondverpleegkundigen bij hun werk? “Tijdwinst”,vertelt Sonja van den Hazel, wondconsulent bij Beweging 3.0.”Dat betekent de Wond Zorg App voor ons. Als wondconsulenten waren wij veel tijd kwijt aan het bezoeken van cliënten en het verspreiden, ophalen en opbergen van wondzorgdossiers”, vervolgt ze.

In de Wond Zorg App kunnen regievoerder, wijkteams, huisarts en medisch specialist de voortgang van de wondzorg digitaal vastleggen. De app ondersteunt de communicatie rondom het wondzorgproces van begin tot eind en maakt de wondzorg efficiënter, doordat de wondspecialist de regie op afstand uitvoert en afstemt met andere betrokkenen. “Via de app kunnen we de wond op afstand monitoren. De Wond Zorg App maakt het gehele wondzorgproces overzichtelijker. Het verbetert de informatieoverdracht vanuit de eerste lijn en tussen collega’s onderling en we merken dat het inzicht in de voortgang zowel de cliënt als onze zorgmedewerkers motiveert.”

Hoe de Wond Zorg App werkt?
De intake van een nieuwe cliënt wordt vastgelegd en het wondplan bepaald. Een wijkverpleegkundige legt de status van de wond vervolgens vast volgens het ALTIS- en TIME model en maakt regelmatig een wondscan die de wondconsulent vervolgens op afstand kan gebruiken om de voortgang van de genezing te beoordelen en eventueel het wondplan bij te stellen. Huisarts en medisch specialist in het ziekenhuis kunnen de resultaten ook volgen in de app en communiceren met betrokkenen. Het bijbehorende managementinformatiesysteem levert statistieken en verbetervoorstellen, en rapportages die voldoen aan de eisen van zorgverzekeraars.

Sonja besluit met een lach: “Wij werken nu twee jaar met de Wond Zorg App en willen niet meer zonder.”