Careyn, een van Nederlands grootste zorgaanbieders, is een nieuwe samenwerking met e-health specialist Boomerweb gestart om de medicatieveiligheid in hun werkgebied fors te verbeteren. Na een succesvolle pilotperiode kiest de zorgaanbieder voor een organisatiebrede inzet van elektronische toedienregistratie met behulp van Boomerwebs Medicatie Controle App.

Al drie jaar lang voerde Careyn, die actief is in Utrecht, Zuid-Holland en Brabant, de dubbele controle van risicovolle medicatie uit in de Medicatie Controle App van Boomerweb. Toen elektronische toedienregistratie sterk in opkomst kwam besloot Careyn opnieuw een marktverkenning te doen.

Pilot

“Na een pilotperiode waarbij wij applicaties van diverse leveranciers hebben getest hebben wij voor Boomerweb gekozen”, vertelt Jos Spithoven, projectleider bij Careyn. “Boomerweb wist binnen no time 6 pilotteams succesvol draaiend te krijgen. Wij kiezen onder meer voor Boomerweb omdat deze organisatie een goed geïntegreerde totaaloplossing biedt, die aansluit bij ons applicatielandschap. Mede door de samenwerking van Boomerweb met Caress kunnen wij de gegevens vanuit de MCA ETDR en de Wondzorg App die wij ook gebruiken van Boomerweb in Caress plaatsen. Wij gaan dan ook zowel bij de extramurale en later bij de intramurale teams de MCA ETDR uitrollen.” De Raad van bestuur en de vier districtsmanagers zijn overtuigd door de toekomstbestendigheid en opschaalbaarheid van de app en de gunstige kostenbatenverhouding. “Bovendien hadden we al een prettige ervaring met deze leverancier vanwege onze eerdere samenwerking.”

Intramuraal en extramuraal

Careyns 170 wijkteams verspreid over alle vier districten – Delft Westland Oostland, Zuidhollandse Eilanden, Utrecht West en Utrecht Stad – starten op korte termijn met de Medicatie Controle App met Elektronische Toedienregistratie. De 85 intramurale teams nemen de app in het tweede kwartaal van 2019 in gebruik.

Algemeen directeur van Boomerweb, Willem Hendrik Gispen is blij met de nieuwe samenwerking. “Wij hebben Careyn leren kennen als een organisatie die medicatieveiligheid hoog in het vaandel draagt. We delen dezelfde visie op kwaliteit, veiligheid en effectiviteit en hoe e-health een zorgorganisatie toekomstbestendig kan maken. Careyn is een organisatie die niet bang is om voorop te lopen qua innovatie. Ze zijn altijd op zoek naar slimme manieren om efficiëntere en betere zorg te bieden en ze durven kritisch mee te denken. Door goed naar elkaar te luisteren is onze samenwerking zo goed geworden als deze nu is en is Careyn een enorme ambassadeur geworden.”

Elektronische toedienregistratie

Elektronische toedienregistratie is het digitaal bijhouden van het moment, de dosering en de manier van medicatietoediening. Door een koppeling tussen de Medicatie Controle App en het Apotheek Informatie Systeem is er altijd een actuele toedienlijst van de cliënt beschikbaar. Bovendien wordt risicovolle medicatie dubbel gecontroleerd, is bijsluiterinformatie in de app beschikbaar en kunnen zorgmedewerker en apotheker gemakkelijk met elkaar communiceren. Als gevolg hiervan neemt de medicatieveiligheid toe en verbetert de samenwerking tussen zorgaanbieders en apotheken in de regio.

Over Careyn

Careyn biedt zorg dichtbij: thuis en op bijna 100 locaties in Nederland. Met circa 7.000 medewerkers is Careyn één van de grootste zorgaanbieders op het gebied van wonen & zorg, thuiszorg en welzijn.  Careyn is actief in de provincies Zuid-Holland, Brabant en Utrecht. www.careyn.nl

Over Boomerweb

Boomerweb is toonaangevend e-health specialist en helpt de zorgsector ketenbreed met slimme e-health oplossingen. Boomerweb-apps maken zorg op afstand mogelijk, vergroten medicatieveiligheid, verbeteren wondzorg en ondersteunen zorgprofessionals, ziekenhuizen, huisartsen, apotheken en medisch speciaalzaken op vernieuwende wijze in hun werk. www.boomerweb.nl